Saltar al contenido

Adidas Metalbone 2021: Alejandro Galáns favoritracket för padelspel

Adidas Metalbone 2021

För år 2021 ville det tyska märket Adidas gå ett steg längre i sina paddelracketar och har skapat Adidas Metalbone 2021, vars största nyhet är införlivandet av ett nytt system kallat Weight and Balance System som ger möjlighet att lägga till vikter i hjärtat av racketen.

Om du vill veta allt om denna padelracket rekommenderar vi att du läser vår recension till slutet.

Adidas Metalbone 2021 Review

Det här är Alejandro Galáns nya powerracket, ett anfallsvapen med det klassiska diamantformatet och hög balans. Racketen har ett tungt huvud för att underlätta intrycket av kraft i slaget.

Men den nya seriens höjdpunkt är utan tvekan tekniken. Weight & Balance visas för första gången. Detta är en teknik som gör det möjligt att ändra racketens balans och vikt med hjälp av delar som kan fästas på racketen. Dessutom kommer den nya Octagonal Structure-tekniken, en ny åttkantig ramkonstruktion som ger styvhet och ökad hållbarhet.

När det gäller övriga komponenter har racketen en rörformad ram i 100 % kol och aluminiserade kolfiberplattor. Dessa material ger den hårdhet som krävs för aggressivt spel. Å andra sidan har den här racketen en särskild detalj som skiljer den från Adipower Power-raketen. För Metalbone har man valt en Eva Soft Performance-kärna. Detta är ett mjukt gummi som vanligtvis används i Adidas-kontrollracketar. På så sätt kan Metalbone erbjuda brutal kraft, men med en bekväm känsla.


Adidas Metalbone 2021

   Säsong : 2021
   Rammaterial : Aluminiserat Kol
   Ramprofil: 38 mm
   Gummimaterial : EVA Soft Performance
   Känsla : Medium
   Form : Diamant
   Vikt: 345-360 gram
Visa Produkt

Adidas Metalbone 2021: Skapad för offensivt och aggressivt spel

Den nya Adidas Metalbone 2021 av Ale Galán har kraft i sitt DNA. En racket som är skapad för att utöva mest kraft för att slå bollen. Den här racketen är perfekt för de spelare som söker offensiven hela tiden, med konstanta höjningar till nätet och ett dynamiskt spel för att stänga med kraftfullhet.

Racketen har en diamantform och en hög balans. Dessa egenskaper innebär att den högsta delen av racketen är tyngre, för att gynna slagkraften. När det gäller spelnivån hör racketen som väntat till det högsta sortimentet i Adidas-kollektionen. Det betyder att det skapades för att vara i händerna på avancerade och professionella spelare.

Vilken typ av spelare rekommenderas den här racketen?

Adidas Metalbone 2021 padelracket är ett racket som är skapat för offensiva spelare. Den här typen av spelare gillar att gå upp till nätet och slå avgörande skott. Tack vare det överdimensionerade diamantformatet kan vi få en kraftfull träff eftersom racketspetsen är tyngre.

Om du är nybörjare på padel är det smartaste att leta efter en annan typ av racket. Adidas Metalbone 2021 är för avancerade spelare.

Adidas Metalbone 2021 review

Material och Technology för Adidas Metalbone 2021 Alejandro Galán

Det är dags att gå in på detaljer om rackets tekniska egenskaper, som gör den ännu mer otrolig. Den har en konstruktion av 100 % kol, med aluminiserad fiber på sidorna, som är mer solid och motståndskraftig för aggressivt spel. Adidas Metalbone 2021 har ett klassiskt överdimensionerat diamantformat och en hög balans, för att dra nytta av den höga huvudvikten och spela med mer kraft.

Kärnan i den här racketen är det som skiljer den från de berömda Adipower powerracketarna. För det här vapnet har en Eva Soft Performance-kärna valts i stället för Eva High Memory. Detta är ett mjukare och mer elastiskt gummi som vanligtvis används av adidas i deras kontrollracketar. Det är detta som gör att Metalbones DNA också har en kontrollkaraktär.

Racketen innehåller teknik som är känd från säsongen 2020 och som har gjort comeback på grund av hur framgångsrika de har varit. Strukturell förstärkning förstärker kolstrukturen för att göra den mer hållbar och kraftfull. Vi ser också Spin Blade-planet, en grov yta som förbättrar spin och spinskott.

Adidas Metalbone 3.2: Ale Galáns racket för 2023
Vill du upptäcka den nya Metalbone 2023-modellen? Läs vår recension av Adidas Metalbone HRD 3.2 och upptäck Ale Galáns 2023-racket.

Slutsats: Är det värt att köpa?

Vår slutsats med Metalbone 2021 är att det är en mycket komplett racket i alla avseenden. Bra sweet spot, bra manövrerbarhet, mer än tillräckligt med kraft och bra kontroll.

En estetiskt mycket snygg och mycket komplett racket som passar för anfallande spelare som gillar att definiera poäng från ovan, men som är bekväma i defensiva positioner eller övergångsställningar. Kort sagt, en mycket komplett och rekommenderad racket för avancerade padelspelare.

https://www.youtube.com/watch?v=HetGLpDa5TY