Saltar al contenido

Babolat Viper Technical

babolat viper technical

Den nya Babolat Technical Viper är den padelracket som Juan Lebron, en av de bästa spelarna på World Padel Tour, har valt. Han kommer att försöka fortsätta att dominera tävlingen under de kommande åren. 

En racket i diamantformat tillverkad av 100 % kol vars kärna består av två EVA-gummi som är sammanfogade, där de två yttre sidorna är hårdare än den inre sidan för att ge den större explosivitet vid kraftslag.

3D SPIN+ systemet hjälper till att ge mer spinn till bollen. Den har också HPS, Holes Pattern System, som optimerar överföringen av kraft och precision i skotten genom olika storlekar på hålen.

Den finns i viktintervallet 355-375 gram.


Babolat Viper Technical

✅ BABOLAT implementerar de bästa teknologierna och komponenterna och uppnår en diamantformad racket med hög balans, vilket hjälper särskilt i slag och bollhastighet. BABOLAT TECHNICAL VIPER 2022 har en revolutionerande design, med röda detaljer på ramarna som syftar till att ge oss allt som en anfallande spelare kräver, kraft och precision i lika delar Lebrons racket!

  • Säsong : 2020
  • Rammaterial : 100 % kol
  • Platt material : Kol 12K
  • Gummimaterial : X EVA
  • Känsla : Medium-Hard
  • Form : Diamant
  • Vikt: 365-380 gram

Visa Bästa Pris

Babolat Viper Technical Review

Det första intrycket vi får av den här Babolat Technical Viper när vi plockar upp den är att det är en racket med stort huvud på grund av dess diamantform och höga balans.

Babolat berättar att de har implementerat en ny teknik för att absorbera vibrationer genom ett elastomermaterial som är integrerat i racketen, men vi skulle inte rekommendera det till spelare med armbågsproblem.

Den har en mycket karakteristisk medium/hård känsla och ett 12K kol utseende.

Rekommenderas för nybörjare eller mer erfarna spelare?

För att vara ärlig är Babolat Technical Viper inte för alla spelare. För att få ut det mesta av det måste spelaren vara mycket teknisk och redan ha en hög spelnivå.

För oerfarna spelare kan det fortfarande vara ett bra alternativ, men det kommer att ta längre tid att vänja sig vid egenskaperna hos Babolat Viper Technical. Men med tiden kommer de att vara tacksamma för att de litade på denna racket. Läs vår recension för att få en bättre förståelse för fördelarna och nackdelarna.

Hur fungerar Babolat Viper Technical på baksidan av padelbanan?

På baksidan av banan märker vi den lilla sweet spot som den här racketen har, vars huvudsyfte är anfallet och inte försvaret, även om vi har en bra teknik kommer vi tack vare dess stora kontroll att kunna försvara oss nyktert. Om du är en offensiv spelare kan du maximera dina styrkor tack vare racketens stil. Därför rekommenderar vi den till padelspelare som har en hög teknisk nivå och är bra anfallare.

Vi måste vara särskilt försiktiga när vi gör lobbar och följa bollen väl, avsluta gesten väl så att vi inte stannar i mitten av planen.

Babolat Technical Viper spelar från padelnätet

Det är här vi börjar se de bästa egenskaperna hos Babolat Technical Viper. Dess medium/hårda touch hjälper oss att göra djupa volleyspel med lätthet, och dess grova finish gör att vi kan avsluta volleyspelen med den där snurriga touchen som är så svår att försvara.

Det måste också sägas att eftersom det är en racket med hög balans och ett lite större huvud är dess hanterbarhet lite komplicerad och vi måste alltid vara i en bra vänteläge om vi vill göra bra slag.

Hur är skotten med Babolat Viper Technical?

Utan tvekan är dessa Babolat-modeller, och i det här fallet Technical Viper, padelracketar gjorda för att attackera och avsluta poäng med kraft.

Den höga balansen och diamantformen hjälper oss att göra skottet genom att använda all kraft som vi kan ge som om det vore en hävstång, vilket hjälper till med detta lager av hårt EVA X-gummi som finns på de yttre delarna av racketen.

Om du är en sådan spelare kommer du att älska den här racketen.

Vår åsikt

Babolat har följt samma linje som Juan Lebron som har lett till att han har blivit världens främsta padelspelare och vunnit många turneringar under de senaste två åren. Detta är alltså en padelracket på hög nivå.

Det är inte en racket som rekommenderas för alla, eftersom dess diamantform och lilla sweet spot kräver en bra teknik för att slå effektivt.

Dessutom kan dess medelhårda till hårda touch ge oss problem i armbåge eller axel om vi inte är vana vid att spela med den här typen av racket.

FAQ

Vilken professionell padel spelare använder den?

År 2022 var det den bästa spelaren i världen, Lebron, som tog spaden.

Vad kostar Babolat Viper Technical?

Köp den här för mindre än 2 900 kr. Dess ursprungliga pris är 3 450 kr.

Är Babolat Viper Technical rekommenderas för nybörjare spelare?

Den är perfekt för offensiva spelare. Om du gillar att slå hårt mot bollen kommer du att älska den! Det är en mångsidig och lätthanterlig racket för mer oerfarna spelare.

Denna produkt har av våra läsare bedömts med: 4,9 of 5