Saltar al contenido

Bästa Padel Bollar

padel bollar

I padelvärlden blir utbudet alltmer varierat och specialiserat, och ett produktsortiment som gradvis har fått ökad betydelse och ett stort värde är padelbollar.

När det gäller hållbarhet, prestanda och till och med prisklass finns det många modeller på marknaden som erbjuder en mängd olika alternativ för amatörer och professionella spelare. I Padel-Guide har vi därför utarbetat en guide för att veta vilka padelbollar du ska köpa.

Vad tar vi hänsyn till när vi köper Padel Bollar?

Hur lätt det än kan verka är det inte så lätt att hitta rätt padelbollar för oss. Därför vill vi berätta om de kriterier som vi har tagit hänsyn till för att göra denna jämförelse:

  • Material: Materialet som dina padelbollar är tillverkade av måste vara motståndskraftigt och av hög kvalitet. På så sätt får de det motstånd som krävs för att stå emot slag, studsar och väderlek. Det är också viktigt att ta hänsyn till dem beroende på vilken typ av spelare du är. Om du till exempel är nybörjare vill du ha en boll med mer hår, eftersom det gör att du kan studsa långsammare och komma ut långsammare.
  • Kärnavdelning: De material som används i kärnan måste också beaktas, eftersom de gör det lättare att kontrollera studsen.
  • Rebound: Att studsen ska vara balanserad och lätt att kontrollera är en princip som alla padelbollar måste uppfylla. Det är också viktigt att studsen varar så länge som möjligt, eftersom den försvinner när vi använder bollen.
  • Användning: Beroende på hur du använder dina padelbollar kommer du att leta efter vissa eller andra egenskaper. Om du spelar mycket ofta är det bäst att skaffa bollar som klarar flera användningar utan att tappa för mycket tryck.

De 5 bästa Padelbollar na på marknaden

Vi börjar med en lista över de 5 bästa padelbollarna som finns på marknaden. Analysera varje alternativ och välj det som du tycker bäst om eller det som passar dig bäst.

Head Padel Pro S


Head Padel Pro S bollarna är de officiella bollarna för den professionella World Padel Tour-kretsen, och deras höga kvalitet har gjort att de år efter år fortsätter att vara det märke som används av professionella spelare i deras tävlingsmatcher.

De är en av de mest sålda bollarna i padelvärlden och kan hålla i flera matcher. De reagerar också mycket bra på omladdningar med pressurisers tack vare den högkvalitativa gummikärnan.


Visa Pris

Bullpadel Premium Pro

Bullpadel Premium Pro uppfyller perfekt de förväntningar som du söker. Det är ett paket med 24 padelbollar som är perfekt för att spela dina matcher eller tävlingar. De har en stor hållbarhet eftersom du kan spela 10 till 15 spel med dem och de hjälper dig med en tryckdunk så att trycket alltid är stabilt.

De är idealiska eftersom de studsar bra och har stor snabbhet, vilket gör spelet roligare hela tiden. De är tillverkade av högkvalitativt gummi och är idealiska för att spela med vänner eller i tävlingar med andra professionella spelare. Å andra sidan kan du också använda dem om du precis har börjat i padelvärlden.


Visa Pris


Babolat Padel Tour


Babolat Padel Tour har blivit känd tack vare amatörtävlingen Series Nationals de Padel (SNP).

En boll från det franska företaget som kännetecknas av att den ger en stor vitalitet till spelet i kombination med en hög hållbarhet som förstärker dess höga hastighet tjugo gånger tio.

Babolat Padel Tour-bollarna är tillverkade av flätat filtgarn som förbättrar spinnet utan att slita på hållbarheten.


Visa Pris

Dunlop Padel Pro

De här bollarna från Dunlop ger dig allt du söker om du behöver padelbollar för att komma igång med denna sport.

Dunlop Padel Pro s är också lämpliga för tävlingar eller träning, eftersom deras kvalitet gör att du kan spela med dem så länge som du behöver utan problem.

Deras kärna är speciellt utformad så att de kan få en otrolig hastighet på planen, vilket gör spelet roligare hela tiden. De är lätta, bekväma att leka med och garanterar utmärkt kvalitet från första användningen.


Visa Pris


Dunlop Padel Pro

Bullpadel Gold

Bullpadel Gold


På grund av sin kvalitet har Bullpadel Gold blivit den modell som professionella spelare väljer, så du kommer att få njuta av överlägsen prestanda,

Den högkvalitativa naturfilten ger en fantastisk känsla och en nästan perfekt flygning. Dessutom har gummi med hög densitet använts i kärnan för att förhindra tryckförlust och därmed öka hållbarheten.


Visa Pris

Typer av Padel Bollar

Även om du kanske tror att alla padelbollar är likadana finns det modeller som är utformade för mycket mer specifika användningsområden:

  • Bollar för träning: När det gäller träning, särskilt när det gäller personer som precis har börjat, är de bästa bollarna de som har mycket hår. Detta gör det mycket lättare att kontrollera studsen och även utgången, som kommer att vara långsammare än normalt.
  • Fastballs: För mer erfarna spelare bör du köpa fastballs. Dessa modeller har lite hår, vilket ger dem en högre hastighet.
  • Motståndskraftiga bollar: Om du vill att dina padelbollar ska hålla i flera matcher behöver du bollar som är särskilt motståndskraftiga. Särskilt i kärnan, eftersom det gör att de kan behålla sitt ursprungliga tryck under en längre tid.

Skillnader mellan en Padelbollar och en Tennisbollar

Den största skillnaden mellan en padelboll och en tennisboll är storleken. Padelbollar är något större än tennisbollar, eftersom de padelbollar som används inte har så mycket att göra med en tennisracket.

Det är uppenbart att en skillnad i storlek också leder till olika vikt. Padelbollar är något tyngre. Det beror främst på att du inte alltid är ute efter de torraste och mest kraftfulla stråken. I padel är det viktigaste den effekt som vi ger bollen med padelracketet.

Det bör också noteras att trycket på padel bollar är lägre än på tennis bollar, eftersom det är en sport där man strävar efter ett något långsammare spel.

World Padel Tour Ball


Är trycket på padelbollen viktigt?

et är utan tvekan den viktigaste aspekten av alla typer av bollar, inte bara i padel. Men om man fokuserar på denna sport finns det inget värre än att en boll förlorar tryck. Varför? Eftersom studsen blir värre och värre, vilket gör spelet mycket svårare.

Padel bollar förlorar sitt tryck när de kommer ut ur studsen. Och detta är något som ingen kommer att kunna åtgärda, eftersom bollen gradvis förlorar tryck när den kommer i kontakt med atmosfären. Det är därför bärbara pressurisers är så moderna, som gör det möjligt att återskapa bollarnas ursprungliga tryck så att de är som de var första dagen.

FAQ

Hur väljer man en padel bollar?

När du väljer en padelboll är det viktigaste att du är uppmärksam på tryck och material.

Förutom den användning vi kommer att ha av den och vilken typ av spelare vi är, är det viktigt att bollen är tillverkad av kvalitetsmaterial. Det är också viktigt att den behåller sitt ursprungliga tryck så länge som möjligt.

Vilka padelbollar använder professionella spelare?

De bollar som används av professionella spelare är sådana som är utformade för intensiv användning och hög prestanda. Med andra ord: professionella spelare letar efter bollar med tryck och hög studs.

Detta gör inte bara spelet snabbare, utan hjälper dem också att sätta spinn på bollen med varje slag, något som är grundläggande för padeltekniken.

Hur länge håller padel bollar?

Padel bollar håller ungefär två eller tre spel vid full prestanda. Det beror också på kvaliteten på de material som används. Varför? För de förlorar ohjälpligt tryck när vi tar dem ur grytan.

Hur ofta ska jag byta padel bollar?

Detta beror bland annat på hur ofta du spelar och på kvaliteten på bollens material. I allmänhet håller padel bollar inte längre än två eller tre spel med full kapacitet.

Därefter är det bästa att byta ut dem, men vi rekommenderar att du återställer trycket med en tryckpressare eller genom att ta dem till företag som erbjuder denna typ av service till ett mycket billigt pris.