Saltar al contenido

Padelrack: Vilken ska jag köpa? Tips och Rekommendationer

padelracket

Padel är en av de sporter som har vuxit mest under de senaste åren. Dess tillväxt har åtföljts av ett stort antal padelrack, vilket ofta gör det svårt att välja en.

Därför vill vi på Padel-Guide analysera och jämföra de viktigaste aspekterna när du köper en padelracket och rekommendera dig de bästa alternativen på marknaden. Är du intresserad?

Vilken typ av padelracket letar du efter?

När det gäller att köpa en padelracket är jag säker på att du kommer att ställa dig frågor som; vilken är den bästa? vilken typ av racket är bäst för mitt spel? hur mycket ska jag spendera? Det finns många frågor och tvivel som vi ska försöka hjälpa dig med genom den här bloggen.

Det är inte lätt att köpa en padelrack, eftersom det finns hundratals alternativ av alla slag. Du kan hitta alternativ till olika priser, märken, former, material, stilar… Vad du måste vara medveten om är att det inte finns något allmänt bästa alternativ. Den bästa padelracketen är den som passar dig bäst, även om det kan vara annorlunda för andra spelare.

Därefter kommer vi att prata om varje typ av padelracket, så att du kan välja de racketar som du är mest intresserad av. Därför kommer vi att analysera olika typer utifrån märken, stilar, former eller din nivå som spelare.

Bästa Padelracket 2023: Våra favoritalternativ

För att göra det lättare för dig att hitta de bästa padel racket har vi valt ut vad vi anser vara de 5 bästa alternativen i år.

Du kan läsa mer information om dem i deras recensioner:

Wilson Bela Elite

Wilson Bela elite padel


Företaget Wilson har presenterat sitt nya sortiment av padelracketar för den nya säsongen World Padel Tour 2021. Under hela 2020 har Fernando Belasteguín utvecklat en serie produkter som han gillar och som bland annat har resulterat i denna magnifika Wilson Bela Elite-racket.

Wilson har utvecklat den här avancerade racketen för avancerade spelare. För att göra det har de valt material av bästa kvalitet i alla delar av Wilson Bela Elite-racketen. Röret och de platta delarna är tillverkade av 3K kol. I kärnan på den här racketen har Wilson valt ett mjukt eva-gummi. Den valda formen är en droppform som ger en balans på 260 mm. I plattan finns en stark ojämnhet som gynnar effekten i varje slag.


Visa Pris


Se recension

Bullpadel Hack 02

Bullpadel Hack 02 är utformad för alla de spelare på avancerad eller professionell nivå, som gillar att göra ett spel med stor kraft, med spektakulära träffar och en bollutgång som gör att du kan få omöjliga bollar. Denna paddelracket, som är designad av den store Paquito Navarro, är idealisk för alla de spelare som har mer än en match per dag eller lider av epicondylitproblem, eftersom det är en modell som har ett system som absorberar alla typer av vibrationer och därmed inte ger muskelöverbelastning.

Den store Paquito Navarro tog emot sin nya Bullpadel Hack 02 och sa dessa ord: «Det är den vackraste racketen jag någonsin sett».


Visa Pris


Se recension


Bullpadel Hack 02 review

Head Graphene 360 Alpha Pro

Alpha Pro 2021 Sanyo


Head Graphene 360+ Alpha Pro gjorde mycket väsen av sig när den lanserades. En racket som började ta slut några timmar efter lanseringen, precis som förväntat eftersom det var en av säsongens mest spännande racketar.

Den anses vara en av de bästa padelracketarna på marknaden och är den som används av ett av de största namnen på World Padel Tour; Sanyo Gutiérrez.

Utan tvekan ett av de bästa alternativen för avancerade eller professionella spelare.


Visa Pris


Se recension

Adidas Adipower 3.0

Den nya upplagan av en av de senaste årens bästa powerracketar är tillbaka: den gula Adipower 3.0 padelrack. Ett år till blir det Seba Nerones racket som är utformad i överdimensionerat diamantformat, med hög balans och hård touch för en enorm träff.

För tillverkningen har 100 % kol använts tillsammans med Dual Exoskeleton-teknologin för ökad styvhet.


Visa Pris


Se recension


Wilson Carbon Force Pro

Wilson Carbon Force Pro Black


Wilson Carbon Force Pro har en mycket attraktiv och sofistikerad design, med en lätt vikt som ger bekväm hantering för avancerade eller medelmåttiga spelare som vill höja sin nivå. Den har en ram och ytor i kol som gör den otroligt hållbar och en grov struktur som gör att den ger mer spinn. Wilson Core Foam-gummikärnan förbättrar precisionen vid varje bollutgång.

Det här är en speciell racket för mellanstadie- eller avancerade spelare vars spelprofil är mer inriktad på att uppnå högsta möjliga precision i varje slag, men som inte missar möjligheten att överraska sin motståndare under anfallet.


Visa Pris


Se recension

Märken för Padelrack

Här hittar du de bästa padelracketarna från varje märke. Alla är erkända företag i padelvärlden som har skapat nya kollektioner för alla spelare:


Att välja en Padelrack efter dess form

Padelrack klassificeras enligt deras form, eftersom detta tydligt påverkar spelet. Om du funderar på att köpa en padelracket är det normalt att det är svårt att välja mellan de många modeller som finns på marknaden, men du bör veta att även om de alla ser likadana ut är de väldigt olika. Observera denna klassificering för att bättre förstå vilka typer av padelracketar du kan hitta och vilken form du behöver beroende på hur du spelar.

  • Runda padelracket (kontroll): De utmärker sig för sin manövrerbarhet, precision och kontroll. De är utformade för de spelare som föredrar att ha total kontroll över varje skott och skjuta exakt. De är idealiska för de mest strategiska spelarna.
  • Tear drop padelracket (kontroll + kraft): Deras främsta egenskap är balansen mellan kontroll och kraft. De kombinerar hårda och mjuka material, har en droppform och utmärker sig för att vara kompletta och mångsidiga blad.
  • Diamond padelracket (power): Den här typen av padelbats är utformade för ett mer offensivt spel, eftersom de ger stor kraft över bollen. De svarar bra på backhands, trays och offensiva volleys och är vanligtvis tillverkade av styvare material.


Vilken padelrack ska jag välja beroende på min nivå?

En mycket viktig aspekt att tänka på innan du köper en padelrack är att veta vilken typ av spelare du är. Beroende på din erfarenhet eller typ av spel behöver du en viss typ av padelrack.

Låt oss analysera de befintliga alternativen för varje enskilt fall.

Offensiv eller defensiv spelare?

Om du är mer en defensiv spelare än en anfallare ger den runda formen mer balans, vilket är perfekt för det försvaret. Det motsatta gäller om du är mer av en offensiv nätspelare och avslutare, där en diamantform genererar mer kraft.

Om du är en blandning av en defensiv och en offensiv spelare ger teardrop-formen den perfekta balansen mellan kontroll och kraft.

Nybörjare eller avancerad spelare?

För nybörjare är det bättre med runda racketar för padelspelare eftersom de ger mer kontroll än kraft, vilket är viktigt i det första skedet av kontakt och inlärning.

När vi går mot en mellannivå kan vi dra mer nytta av teardrop-formen, där vi förlorar lite kontroll men får mer kraft.

Om vi är avancerade spelare, och dessutom offensiva, ger en diamantformad padelrack oss extra kraft, även om vi måste ha bra kontroll eftersom det är den som kräver den mest tekniska hanteringen av de tre formerna.

👉  Topp 5 bästa padelracketar för nybörjare

Välj padelrack efter vikt

Det finns en standardvikt för padelracket som ligger mellan 360 och 375 gram för män och mellan 350 och 365 gram för kvinnor. Men det finns vissa undantag som kan leda till att du väljer blad med lite mer eller mindre vikt, t.ex. ålder och kroppsvikt.

Nedan kommer vi att dela upp varje alternativ så att du kan hitta den padel racket som passar dig bäst.

Mindre än 365 gram för män och 350 gram för kvinnor

Barn använder lättare paddlar eftersom paddeln har mindre dimensioner, både vad gäller profil och paddeln i allmänhet. Personer med låg kroppsvikt, eller de som inte känner sig bekväma med en tyngre racket, kan också dra nytta av en lättare vikt.

Vad vi måste ta hänsyn till är att en lägre vikt på padelrack, som är vuxen, gör att bollen kan släppas med mindre kraft vid samma slaghastighet. Detta förklaras med formeln där kraft = massa x acceleration. Därför är kraften mindre med samma acceleration och mindre massa.

Mellan 365-375 gram för män och 350-365 gram för kvinnor

Detta är standardvikten för padelracket. Den stora majoriteten av vuxna fladdermöss befinner sig i detta intervall. Detta är de gränser där vi kan tillämpa stor kraft utan att överdriven vikt leder till sämre kontroll eller komfort.

Mer än 365 gram

Enligt samma formel som nämns ovan ger mer vikt mer bollutgång. Dessutom ger en större vikt i samma dimensioner en större hårdhet och elasticitet.

Men att köpa en mycket tung padelrack är ingen bra idé om vi inte känner oss bekväma med den på grund av övervikten. Därför är det vanligast att välja blad med en standardvikt.

bästa padelracket


Hur bred är en Padelrack?

38 mm profil är standardbredden för vuxna och den högsta föreskrivna storleken. Det finns padelrack med mindre bredd, men de är avsedda för barn.

I barnpopulationen används vanligtvis en bredd på 34 mm för barn upp till 10-11 år och en profil på 36 mm för barn från 11 år och uppåt.

Hur tillverkas en Padelracket?

Som en nyfikenhet ska vi visa dig en mycket intressant video om hur ett padel racket tillverkas. Du har säkert ställt dig den här frågan många gånger, och sanningen är att tillverkningsprocessen är fantastisk. Njut av den!

Vet du redan vilken padelrack du ska köpa?

Vi har nått slutet av denna artikel och hoppas att du har funnit den mycket användbar och intressant.

På Padel-Guide är vi specialister på denna underbara sport och det viktigaste för oss är att våra kunder är nöjda. Se till att du köper den racket som passar bäst för din budget och din spelnivå. Beroende på vilken typ av spelare du är kan du också läsa några av våra andra intressanta artiklar om olika typer av padelracketar, till exempel; padelracket dam, padelracket nybörjare, padelracket barn.

På vår webbplats är vi distributörer av de bästa märkena av racketar på marknaden, och vi lyfter fram några som Adidas, BullPadel, Head, Wlson-racketar. Du kan också hitta analyser och recensioner av varje typ av padelracket så att du kan ta reda på vilka egenskaper och fördelar de har. Så om du fortfarande är osäker på vilken padelrack du ska köpa kan du fortsätta att surfa på vår blogg tills du får reda på det!