Saltar al contenido

Padelracket Barn: Recensioner, jämförelser och rekommendationer

padelracket barn

Precis som vuxna spelar med sina padelracketar måste de små också spela bekvämt med sina padelracket barn. Som vi kommer att se nedan skiljer sig dessa padel junior racket från varandra genom att de har en lägre vikt så att de kan spela bekvämare och ha större kontroll över racketen.

Om du funderar på att köpa en padelracket barn kommer den här artikeln att intressera dig.

Padelracket Barn: Vilka funktioner har de?

Om du letar efter en bekväm padelracket till ditt barn bör du ta hänsyn till dessa funktioner som gör den mer lätthanterlig för dem:

  • Vikt: En av de faktorer som direkt påverkar hanteringen av racketen är dess vikt. Padelracketar för vuxna väger vanligtvis mellan 360 och 380 gram, medan juniorracketar väger mellan 280 och 320 gram.
  • Form: Precis som för nybörjare rekommenderas det att barnen börjar med padelrackets som är runda i form. Det ger dem mer kontroll och gör det möjligt för dem att träffa rätt tack vare den stora sweetspoten.
  • Rackets tjocklek: Tjockleken är också en variant som vi hittar mellan vuxen- och barnracketar. Vuxna padelrackets är vanligtvis 38 mm tjocka, medan padelracket barn är smalare, 33 mm.

De bäst säljande padelracket barn på internet

För att hjälpa dig att välja den bästa padelracket barn har vi sammanställt en lista över de fem bästa racketen på marknaden. Analysera och jämför varje alternativ innan du köper dem!

Adidas Metalbone Youth

Adidas metalbone youth


Den här racketen är inspirerad av Ale Galáns kraftfulla kraftvapen och har faktiskt samma estetik. Den är perfekt för pojkar och flickor som spelar regelbundet och vill ha kraft. Racketen har samma diamant- och oversize-format som vuxenversionen, men med lägre vikt.

Den har en glasfiberkonstruktion som ger en mjukare känsla än kolfiber. Den har en Eva Soft Performance-kärna inuti, ett gummi med elastisk känsla för ökad komfort när du slår.


Visa Pris

Bullpadel Hack 21 JR

Juniorversionen av Paquito Navarros racket är för barn som redan har en avancerad nivå i padel. En kraftracket med ett teardrop-format, medelhög balans och en ram av 100 % kol. Dess ytor är tillverkade av Polyglass, Bullpadels bästa glasfiber, och den har en Evalastic-kärna, den mjukaste i kollektionen.

Utan tvekan en av de bästa padelracket barn på marknaden, som har många försäljningar runt om i världen. En bästsäljare.


Visa Pris


Head Alpha Junior Sanyo

HEAD ALPHA JUNIOR SANYO


Den här racketen har samma estetik och färger som Sanyo Gutierrez professionella racket. Det är en av de mest motståndskraftiga padel racket barn på marknaden, med en ram av 100 % kol och ett integrerat skydd.

Den har också en stor sweet spot och en mjukare känsla för en bekvämare svingning. Den här racketen är 3 mm kortare än vuxenversionen, för att bättre passa unga spelare. Ett annat bra alternativ som har en mycket stor försäljningsvolym över hela världen.


Visa Pris

Nox AT10 Genius Ultralight

Den nya AT10 Genius Ultralight är lillasyster till Agustín Tapias racket. Den har en minskad vikt för att vara lättare, bara 300 gram.

Den här racketen rekommenderas för unga spelare som redan har erfarenhet av att spela på banan. Den har en ram i 100 % kol och 3K glasfiberplattor. Dessutom har den en HR2-kärna, med en något högre densitet för att förbättra kraftslaget. Racketen har en rundad form med en stor sweet spot för att bibehålla kontroll och precision i slaget.

Ett mycket intressant alternativ om ditt barn vill spela padel mycket ofta och förbättra sig som spelare.


Visa Pris


NOX AT10 GENIUS ULTRALIGHT

Babolat Viper Junior

BABOLAT VIPER JUNIOR


Babolat Viper Junior racket är designat för spelare under 12 år. Det vill säga för de yngsta spelarna. Därför är det ett mycket intressant alternativ för ett barn som börjar spela padel för första gången.

Den har tillverkats i teardrop-format, med en bred sweetspot och en perfekt balans som hjälper spelaren både i försvar och anfall. Babolat har använt sig av kolfiberrör som förbättrar motståndskraften, glasfiber i planerna och Eva Soft-gummi i den inre kärnan, ett mer elastiskt material som gynnar bollutgången.

Designen på Babolat Viper Junior 2020-raketen utmärker sig genom en kombination av färger där rött, gult och svart skapar en perfekt harmoni som garanterat kommer att glädja de små.


Visa Pris

Vid vilken ålder kan barn börja leka?

Det är en svår fråga att besvara, eftersom vi har sett 5-6-åringar spela mycket bättre än vuxna. Det finns alltså ingen särskild ålder för att börja spela padel. Det är uppenbart att ju tidigare de börjar spela, desto mer fördelaktigt är det för dem.

Därför anser vi att 3-4 år är den perfekta åldern för ditt barn att börja med padellektioner. Men kom ihåg att det är en «idrottsintroduktion», inte specialiserade padellektioner för att bli professionell.

Om ditt barn har det så, är du säkert intresserad av att veta vilka de bäst säljande padelracket barn är på marknaden

Är det tillrådligt att köpa en bra padelracket barn från början?

Du kanske inte är säker på om det är bättre att investera i ett bra padeltennisracket för ett barn från början eller om det är bättre att låta barnet börja spela med ett begagnat racket eller ett racket av lägre kvalitet. Det beror förstås på ekonomin i varje familj, men av vår erfarenhet kan vi bekräfta att billigt oftast är dyrare.

Därför rekommenderar vi att du köper en kvalitets padelracket barn som de kan känna en koppling och en känsla med. I vilket fall som helst är priset på padelracketar barn vanligtvis billigare än för vuxna. Du behöver alltså inte spendera så mycket pengar. Vad som är sant är att de oftast är kortvarigare, eftersom barn tenderar att ta mindre hand om saker och ting och drabbas av mer slitage.