Saltar al contenido

Padelracket Nybörjare: Analys och jämförelse av de bästa modellerna

Padelracket Nybörjare

Har du precis börjat spela padel? Oroa dig inte, det finns en första gång för allting! I den här artikeln vill vi hjälpa dig att välja den bästa padelracket nybörjare. Ett mycket viktigt val eftersom det kommer att bli din trogna följeslagare under de kommande månaderna eller åren.

Om du däremot redan är en mer erfaren spelare kan du läsa vår artikel om de bästa padelrackets.

Funktioner av Padelracket för Nybörjare

Om du precis har börjat med padel bör du veta att de padelracketar som används för denna sport har speciella egenskaper.

Innan du köper en padelracket nybörjare bör du fokusera på specifikationerna så att du gradvis kan öka dina färdigheter utan svårigheter, till exempel de som anges nedan:

 • Den väger mellan 360 och 390 gram.
 • Tillverkad med Eva-gummi i dess sammansättning.
 • En bred sweetspot för att göra det lätt att slå bollen.

För att göra det lättare att välja den padelracket nybörjare som passar dina behov har vi gjort ett urval av de bästa padelracket för nybörjare.

Ta dig en stund för att lära känna och bestämma dig för vilken du ska köpa, eftersom det kommer att vara en racket som du kommer att minnas under resten av din karriär.

Bästa Padelracket Nybörjare 2023

Padelracket nybörjare har egenskaper som underlättar inlärningen av padel; Dess design, struktur och material som används under tillverkningen har valts ut för att ge dig rörelsefrihet och exakta träffar på bollen från olika vinklar, så att du snabbt blir bekant med denna typ av sport och successivt utvecklar olika tekniker

HEAD EVO SANYO 2021

Detta padelracket låter nybörjare utveckla spelet utan svårighet; för att vara försedd med Heads Power Foam-teknologi och Soft Foam-teknologi, kombinerade för att ge mjuka och känsliga träffar till bollen.


HEAD EVO SANYO 2021​


Visa Pris

Fördelar:

 • Den är extremt manövrerbar, tack vare sin vikt som sträcker sig från 360 till 380 gram, med en ramprofil på 38 mm.
 • Dess form är droppvis med en bred sweet spot som ger en genomsnittlig balans.
 • De är designade för att ge bollen extra fart, utan att behöva applicera för mycket kraft när du slår den.
 • I sin ram har den integrerad teknik som minskar vibrationer och därmed dess effekt på armbågsnivå.
 • Head Evo Sanyo 2021 är mångsidig och erbjuder snabbhet och kontroll.

Nackdelar:

 • Det är ett padelracket nybörjare, så om du är proffs kan du vara intresserad av någon annan modell.
 • Priset kanske inte är överkomligt för vissa nybörjare.

BABOLAT VERTUO COUNTER

Babolat Vertuo Counter är en padelracket nybörjare som utmärker sig för sin lätta vikt och mjuka slagyta.

Dess vikt är endast 350 gram, med en rund form och medelbalans som ger mjuka slag till bollen med enkel åtkomst; de gynnas också av att ha ett ansikte av glasfiber.


BABOLAT VERTUO COUNTER


Visa Pris

Fördelar:

 • Detta padelracket nybörjare har en bred sweet spot, som tillåter exakta och stabila träffar mot bollen.
 • Den är idealisk för nybörjare och alla typer av padel som letar efter ett överseende padelracket för nybörjare i handen.
 • Dess vibrasorberingssystem absorberar stötar utan att generera skador på armbågsnivå; ger mer komfort när du spelar.
 • Designad baserat på HPS-teknik med hålmönster som ger kontroll och snabbhet över bollen vid träff.

Nackdelar:

 • Den rekommenderas specifikt för nybörjare, så om du är proffs kanske du letar efter en annan modell.
 • Inte lika lämplig för utskrift av specialeffekter på bollen som andra modeller av märket Babolat.

HEAD FLASH PRO 2021

Detta är ett padelracket som rekommenderas för både nybörjare och expertatleter; har utmärkt balans mellan hastighet och bollkontroll; men något kraftfullare än Flash 2021-modellen.

Den har en vikt som går från 355 till 375 gram, med en ramprofil på 38 mm i form av en droppe; medan din balans är hög. 


Head Flash Pro 2021


Visa Pris

Fördelar:

 • Det är ett perfekt nybörjare padelrack, med det kommer de att starta och successivt utveckla sitt spel, lägga till olika tekniker
 • Den är utrustad med Heads Innegra-teknologi som ger dämpning vid stötar och undviker vibrationer som påverkar armbågen negativt.
 • Med Power Foam-strukturen i detta padelracket är det möjligt att skriva ut mycket fart till bollen under varje träningssektion.

Nackdelar:

 • Balansen är hög, så en del Nybörjare kan behöva träna flera gånger för att bemästra det.
 • Priset på detta padelracket kan vara något högt för nybörjare.

BULLPADEL FLOW LIGHT 21

Bullpadel Flow Light är mycket intressant för lättare spelare eftersom den väger 350-360 gram; med en droppform och medelhög balans är det en padelracket nybörjare som säljs mycket bland nybörjarspelare.


BULLPADEL FLOW LIGHT 21


Visa Pris

Fördelar:

 • Detta offroad padelracket nybörjare är lätt att manövrera, speciellt om du ännu inte nått tävlingsnivån.
 • Den är tillverkad av det prestigefyllda spanska märket padel och används för att förbättra prestandan hos många padel världen.
 • Den har fantastiska funktioner och bred manövrerbarhet.
 • Eftersom den är extremt lätt används den vanligtvis av många kvinnor som är nya inom denna sport.

Nackdelar:

 • Dess vikt anges för kvinnliga spelare; Så om du är man och nybörjare kan det vara bättre att använda en lite tyngre modell.
 • Det är inte lika billigt som andra padelracket som finns på marknaden; även om dess kvalitet är oöverträffad.

NOX ML10 PRO CUP 2022

Det är flaggskeppsracketen för den argentinske spelaren Miguel Lamperti; klassisk, med elegant design och nyligen uppdaterad med denna 2022-modell, för att erbjuda nybörjare ett padelracket med utbytbart handledsband.


NOX ML10 PRO CUP 2022​


Visa Pris

Fördelar:

 • Den är kompatibel med olika adidas padelväska
 • Den innehåller en handledsrem identifierad som Smart Strap System.
 • Perfekt för både idrottare och tävlingsspelare.
 • Den har en bred sweet spot, dess vikt varierar från 360 till 375 gram och dess ramprofil är 38 mm; med rund form och låg balans.
 • Dess struktur ger fart, en bred känsla av strid; samtidigt som den genererar få vibrationer när den träffar bollen.
 • Fullpackad med teknologier som HR3 Core, smart rem, högkvalitativ EVA och mer, bygger den fart för att tillåta offensivt spel utan att tappa kontrollen över bollen.

Nackdelar:

 • Priset är något högt för vissa nybörjare; så det är möjligt att de föredrar att börja i det här spelet med ett low-end padelracket.
 • Det är det senaste tillskottet till Pro Cup-familjen; så det har ännu inte nått den popularitet den förtjänar.

Skillnader mellan padelracket nybörjare och professionella padelracket

Både padelracket nybörjare och racketar som används av proffs är kompatibla med de flesta padelspelare. Det smartaste är dock att identifiera din nuvarande nivå som spelare och utifrån den nivån välja den racket som bäst hjälper dig att nå dina mål.

Om du är en erfaren spelare som vill bli professionell eller höja din nivå ytterligare är det dags att köpa en racket på en mer avancerad nivå. Logiskt sett blir det en racket med mer kraft, vikt och svårare att hantera. Men när du väl behärskar den kan du förbättra dina slag mycket.

Om du däremot precis har börjat med denna sport vill du underlätta din träning och övning med en racket som är mer lätthanterlig och lättare. Tack vare detta kommer du att ha lättare att spela padel och du kommer att kunna förbättra dig snabbare.

Padelracket Nybörjare prisjakt

Som vi har nämnt tidigare har padelracketar nybörjare och padelracketar för mer avancerade spelare olika egenskaper. Och dessa skillnader märks också i priset.

Vanligtvis är padelracketar för nybörjare billigare. Eftersom de har enklare funktioner. Eller snarare mindre sofistikerade än professionella padelracketar, till exempel.

Priset ligger vanligtvis mellan 990 kr och 2000 kr. Även om detta bestäms av prestige för tillverkarens varumärke och de system som används vid utvecklingen för att ge dem bättre grepp, kraft och flexibilitet. Alla padelracket nybörjare som vi har analyserat och rekommenderat i det här inlägget är i alla fall tillverkade av högkvalitativa material som gör det möjligt för spelarna att uppnå snabbhet och perfekt bollkontroll i spelet, men de skiljer sig åt i pris.

Vilken Padelrack Nybörjare ska jag köpa?

Padelrack nybörjare som du bör välja måste anpassas efter dina fysiska egenskaper, behov, förväntningar och förmågor inför spelet.

Utbudet som erbjuds i vårt inlägg består av de modeller som bäst passar nybörjare spelare; så vi inbjuder dig att välja den som du gillar; eftersom de har erbjudandepriser som är oslagbara.

Kom ihåg att om du är nybörjare behöver du en padelracket som du kan bemästra och som har en bred sweet spot, så att du kan ge bollen fart och träffa den från olika vinklar under försvar.