Saltar al contenido

BÀsta Padelskor: Recensioner, jÀmförelser och rekommendationer

basta padelskor

Padelskor Àr en spelares bÀsta följeslagare. Till skillnad frÄn andra typer av sportskor ger de padelspelaren en stor fördel och lÀtthet i rörelsen.

Det finns ett stort utbud pĂ„ marknaden, men i Padel-Guide kommer vi att rekommendera dig vilka som Ă€r de bĂ€sta alternativen och vilka funktioner du bör titta pĂ„ innan du köper. Är du intresserad?

Hur vÀljer man padelskor och vilka Àr deras fördelar?

Alla sporter krÀver tillbehör av specifika material för att kunna utöva den specifika sporten. Padel Àr inget undantag. Kan man spela padel med alla typer av skor? Svaret pÄ denna frÄga Àr ett rungande NEJ. Denna sport har speciella egenskaper, precis som alla andra. Man mÄste till exempel ta hÀnsyn till att materialet pÄ padelbanorna inte Àr detsamma som för andra sporter.
DÀrför mÄste skorna vara annorlunda och anpassade till de rörelser som görs. NÀr du köper padelskor bör du ta hÀnsyn till att de mÄste vara specifika för denna sport. Om du spelar med en annan typ av sko kan det fÄ konsekvenser. Till exempel smÀrta pÄ grund av dÄligt stöd som kan leda till skador och dÄliga prestationer i spelet. Fördelarna med att anvÀnda padel skor Àr följande:

 • Ökad komfort i steget
 • Grepp och dragkraft under rörelse
 • Stabilitet för att undvika skador
 • Pivotpunkter pĂ„ yttersulan för ökad rotation
 • Ventilation och andningsförmĂ„ga

BĂ€sta padelskor 2023

För att hjÀlpa dig med köpet har vi valt ut de 5 bÀsta padelskorna pÄ marknaden. LÀs noga igenom egenskaperna hos varje produkt och vÀlj den som passar dig bÀst:

Wilson Kaos 3.0 Bela

WILSON KAOS 3.0 BELA PADEL


De första padelskor pÄ vÄr lista Àr de imponerande Wilson Kaos 3.0 Bela. Utan tvekan ett förstklassigt alternativ för alla spelare.

Bland Wilson Kaos-modellerna Àr de mest speciella och har ett högre pris. Eftersom det Àr den stora Belasteguins skor.

Utformad för att du ska fÄ maximal hastighet, komfort, hÄllbarhet och totalt skydd i varje steg. Mycket lÀtt och flexibel sko som ger bÀsta prestanda i varje steg.De första padelskor pÄ vÄr lista Àr de imponerande Wilson Kaos 3.0 Bela. Utan tvekan ett förstklassigt alternativ för alla spelare.


Visa Pris

Asics Gel Lima FF Monaco

För krÀvande spelare presenterar vi den nya Lima, Pablo Limas officiella sko. Under de senaste Ären har de blivit mÄnga spelares favoriter eftersom deras nya konstruktion med mesh-tyg gör dem mycket lÀtta och bekvÀma, och de Àr en mycket likadan modell som Solution Speed. Dessutom ger den tvÄdelade lersulan ett bra grepp för att nÄ alla bollar utan att glida!

NÀr det gÀller tekniker har den hÀr sÀsongen dÀmpningen förbÀttrats med gelsystemet och flytefoam-tekniken som förbÀttrar stötdÀmpning och ÄterfjÀdring. Den innehÄller ocksÄ Twistruss-förstÀrkning som ger större stabilitet och stöd samt anti-slitageföreningar i strukturen för ökad hÄllbarhet.


Visa Pris


asics gel lima padel 2

Asics Gel Resolution 8

asics gel resolution 8


Vi fortsĂ€tter med den mest kompakta skon frĂ„n Asics; Asics Gel Resolution 8, tillverkad av tekniskt tyg och förstĂ€rkt med TPU för att klara intensiv anvĂ€ndning. Den har ocksĂ„ en sula av lera i ett stycke som tillsammans med det stabiliserande systemet ger ökad stabilitet.

Å andra sidan ger flytefoam- och gelteknologin i hela yttersulan en mycket mjuk sula. Men om det finns nĂ„got som de kĂ€nnetecknas av sĂ„ Ă€r det förstĂ€rkningen i hĂ€lomrĂ„det, som ger totalt stöd och mer sĂ€kerhet i sidostödet, vilket minskar risken för vridning.


Visa Pris

Babolat Jet Premura

Vi fortsĂ€tter med den mest kompletta Babolat Jet Premura… Det Ă€r Juan Lebrons officiella sko och de Ă„terkommer med en ny design för nĂ€sta sĂ€song samt en exklusiv version för APT Padel Tour, som Ă€r den officiella skon för den internationella cirkeln.

Premuras kÀnnetecknas av en sula med 100 % padel, en konstruktion som kombinerar lera och hÀlprofil och som utvecklats i samarbete med Mondo och Michelin. Den har ocksÄ matryx-teknik, en kombination av fibrer som förbÀttrar passform och komfort. Den har ocksÄ ett dÀmpningssystem och 360 Flex-teknik: dessa tre spÄr i sulan ökar dess böjningskapacitet.


Visa Pris


Babolat Jet Premura

Babolat Propulse Rage


Som avslutning pÄ den hÀr listan kan vi inte lÄta bli att prata om den nya Babolat Propulse Rage. En av de mest stabila, bekvÀma och explosiva skorna pÄ planen.

Med en ovandel som Àr byggd för att kÀnnas som en stövlar, fÄr du en anpassad, bekvÀm passform för dina fötter. EVA-mellansulan har Babolats berömda KPRS-X-dÀmpningsteknik. Yttersulan har samma gummiblandning som Michelin anvÀnder i dÀck. Du fÄr maximal kvalitet och slitstyrka.


Visa Pris

Skillnader mellan padelskor och tennisskor

Padel och tennis Àr sporter som har vissa gemensamma egenskaper. De skiljer sig dock Ät pÄ ett mycket viktigt omrÄde: skorna. Personer som inte Àr professionella inom dessa sporter gör ofta misstaget att anvÀnda fel skor för att spela.

Det finns betydande skillnader mellan de tvÄ sporterna, vilket frÀmst beror pÄ de typer av rörelser som görs pÄ planen. LÄt oss komma ihÄg att padelskor mÄste fungera korrekt nÀr det gÀller greppet. PÄ sÄ sÀtt undviker du att halka, vilket kan hindra ett lyckat spel. Nedan följer en tabell som gör det lÀttare att förstÄ skillnaderna mellan dem:

PadelskorTennisskor
Rörelserna Àr mestadels vertikala och med mÄnga svÀngarHorisontella och sneda rörelser
Padelbanor Àr oftast gjorda av konstgrÀs, men det finns ocksÄ nÄgra som Àr gjorda av trÀ, cement eller betong. Det krÀver skor med bÀttre greppTennisbanorna bestÄr huvudsakligen av ler-, grÀs- och konstgjorda banor. Dessa typer av banor krÀver en sko med ett fiskbensmönster eller ett modifierat fiskbensmönster över sulan för att kunna utföra zig-zagspel. En sÄdan funktion Àr nödvÀndig för halare ytor. PÄ grÀs krÀvs skor med smÄ prickar eller dubbar
Inom tennis har skorna EVA-, Clay- och Court-sulorInom tennis har skorna EVA-, Clay- och Court-sulor

Köpkriterier: Vad bör jag veta innan jag köper ett par padel skor?

Efter att ha vetat lite bĂ€ttre vad padelskor Ă€r och vilka som Ă€r de bĂ€sta alternativen pĂ„ marknaden idag Ă€r det dags att veta vilka aspekter eller kriterier vi mĂ„ste ta hĂ€nsyn till innan vi köper. Det hjĂ€lper dig att vĂ€lja de skor som passar dig bĂ€st. Oavsett om det Ă€r dĂ€mpningsnivĂ„n, typen av sula eller innersula som passar bĂ€st för din fottyp. Om du Ă€r professionell eller amatör spelar ocksĂ„ en roll, liksom designen. Är du redo att fatta ditt beslut?

DĂ€mpning

Den pÄverkan som fötterna fÄr mÄste dÀmpas av en bra sula. Om en padelsko har ett bra dÀmpningssystem blir pÄverkan pÄ leder och muskler mindre.

En sport som padel, med starka stötar och snabba rörelser, behöver en sko med en mellansula med stötdÀmpande egenskaper. Detta för att du ska kunna njuta mer av steget, Àven efter en kraftig pÄverkan. DÀmpningen bör vara medelhög, eftersom rekylen ger extra drivkraft med fotstegen.

Skosula

NÀr du vÀljer en padelsko finns det flera faktorer som pÄverkar, bland dem Àr sulan. För beroende pÄ sulan kan vi definiera vilken sko vi vill ha. Vi utgÄr alltid frÄn de behov vi har som konsumenter av denna typ av sportskor.

Bland de tre typerna av sulor som finns för padel Àr det nivÄn och stilen du spelar som bör vara avgörande. Det handlar om att kÀnna igen vilken sula som Àr bÀst lÀmpad för dig. Bland de olika typerna av sulor finns följande:

Typ av skosulaTyp av padelbanaFunktioner
Skosula av lera eller fiskbenssulaPerfekt för mattor eller sandbanorUtformad för att motstÄ nötning pÄ grund av starka och plötsliga rörelser. Mycket bekvÀm vid stötar pÄ grund av hopp
Omni skosulaMycket funktionell för hÄrd eller konstgrÀsbanorHög hÄllbarhet, men mindre grepp Àn fiskbenssulan. Den har bÀttre grepp pÄ konstgrÀs Àn cement. Förhindrar glidning
Skosula av blandad eller mellanformad typPerfekt för alla ytorKombinerar Clay- och Omni-yttersulor. Det Àr en idealisk yttersula om du inte Àr ute efter grepp. Den hÀr typen av sula kombineras i rotationsomrÄdena för att fÄ bÀttre svÀngar. Den Àr perfekt för personer som precis har börjat spela padel

Skons dragkraft

Denna funktion Àr viktig för padelspelare. Sulan mÄste ha ett utmÀrkt grepp nÀr den kommer i kontakt med banan. Detta för att fÄ god stabilitet vid fasta rörelser. Dragkraft Àr nÄgot grundlÀggande som padelskor mÄste ha.

NÀr vi spelar pÄ olika typer av banor mÄste vi vara medvetna om att Clay-sulan Àr den som ger bÀst dragkraft pÄ grÀsbanor.

Dessutom hjÀlper skon dig att fÄ bra svÀngar, glidningar och snabba riktningsÀndringar med hjÀlp av ett utmÀrkt grepp frÄn skon. NÀr sulorna slits kommer du att mÀrka att de förlorar den dragkraft de hade frÄn början. Det positiva Àr dock att sulan inte förlorar sin flexibilitet.

Design

Utformningen av skorna för padel Àr grundlÀggande för att du ska fÄ en sportsko som uppfyller alla de egenskaper som du behöver. Den mÄste bygga pÄ funktionaliteten hos en sÄ krÀvande sport som padel.

Denna sport innebÀr och krÀver en stor mÀngd rörelser, hopp, vÀndningar, starka fotsteg, löpning och glidning. Det Àr dÀrför som vissa vÀsentliga delar mÄste ingÄ i utformningen. Den ska utföra allt detta:

 • En mellansula för att ge dĂ€mpning och Ă„terföra energi frĂ„n rörelse.
 • En yttersula som ger utmĂ€rkt grepp och hög motstĂ„ndskraft pĂ„ alla underlag.
 • En ovandel som ger andningsförmĂ„ga, flexibilitet och komfort. Detta Ă€r skons överdel eller kropp.
padel skor


Vilket Àr det bÀsta mÀrket för padelskor?

En av de vanligaste frÄgorna Àr vilket mÀrke man ska vÀlja nÀr det gÀller padelskor. Dessa Àr utan tvekan de mest sÄlda (Àven om alla har skor av hög kvalitet):

 • Asics
 • Adidas
 • Bullpadel
 • Head
 • Babolat
 • Nox
 • Joma
 • K Swiss

Var kan jag köpa de bÀsta padelskor?

Vet du redan vilka modeller av padelskor du ska köpa? Den hÀr informationen hjÀlper dig att börja spela padel pÄ ett bekvÀmt och effektivt sÀtt och med din egen spelstil. Padel Àr en sport som har tre viktiga aspekter som Àr nödvÀndiga för att spela: viljan att börja, en bra padelracket och utmÀrkta skor som gör att du kan spela med sjÀlvförtroende.

Padelskor gör att du kan utföra dina rörelser, svÀngar och hopp pÄ ett sÀkert sÀtt, utan att drabbas av skador pÄ grund av att du anvÀnder fel skor. Kom ihÄg att padelskor endast Àr till för att spela padel. Ta hand om dem, underhÄll dem och trÀna mycket för att uppnÄ de mÄl du har satt upp för dig sjÀlv i denna fantastiska sport.

Vi hoppas att den hÀr artikeln har hjÀlpt dig att fÄ en överblick över padelskor. Vi rekommenderar att du analyserar och undersöker de rekommendationer som vi har gett dig. PÄ Padel-Guide hittar du de bÀsta recensionerna och de bÀsta priserna pÄ marknaden.