Saltar al contenido

Wilson Bela Elite

Wilson Bela Elite

Vi har redan Fernando Belasteguíns nya Wilson-padelracket. Få dina bästa slag med Bela Elite padelracket, en modell som utvecklats tillsammans med Fernando Belasteguín och som har ett core eva foam soft-gummi för att förbättra spelarens känsla och vibrationsdämpning.

Den utmärker sig genom sin kontroll och kraft tack vare sin droppform och välcentrerade balans. Den består till 100 % av kol med en förstärkt struktur som ger stor motståndskraft. Och med Arrow-Grip-råheten kan du sätta mer spinn på bollen. I den här recensionen tar vi en titt på Wilson Bela Elite.

Wilson Bela elite padel


  • Säsong : 2021
  • Rammaterial : 100 % kol
  • Platt material : 100 % kol
  • Gummimaterial : EVA Soft
  • Känsla : Medium-Soft
  • Form : Dropp
  • Vikt: 365 gram


Visa Pris

Funktioner hos Wilson Bela Elite Padel

Citatet «En Belasteguin ger aldrig upp» (översatt från spanska), skrivet av hans dotter, finns på handledsremmen.

Med detta kan vi få en uppfattning om vikten av WIlson Bela Elite för den argentinska spelaren. En av de bästa genom tiderna.

Därefter kommer vi att se några viktiga egenskaper hos racketet för att förstå hur prestigefylld Wilson Bela Elite 2021 är.

Carbon Fiber Face

carbon fiber face


Ett strategiskt vävt kolfiberlager gör att spelaren kan slå med maximal kraft. Därför är Wilson Bela Elite-racket ett mycket rekommenderat alternativ för både professionella och amatörspelare.

Soft Eva Foam

Som vi tidigare har nämnt i Wilson Bela Elite review är en av de mest relevanta funktionerna närvaron av Soft Eva Foam.

Den ger en dämpad känsla med imponerande stötdämpning. Den här mjukare skumkärnan (från Bela Pro) ger imponerande lätt kraft för spelare som vill ha en blandning av bekväm känsla och lätt tempo.

Soft Eva Foam


Arrow Grip

Belasteguin padel racket


Pilspetsmönstret på studsytan ger bollen en utmärkt känsla och extra spinn. Detta ger spelaren en större känsla av kontroll över bollen och gör det lättare för spelaren att slå hårdare kontringsskott.

Wilson Bela Elite från baslinjen

Från baslinjen är detta den del av banan där Wilson Bela Elite kämpar mest på grund av en mjuk sötpunkt och en överliggande balans. Den är inte heller den bästa för återhämtning, och endast en tränad arm med teknik kommer att kunna hantera den.

Eva Soft-gummit ger dock en mycket bra «bollutgång», vilket alltid är användbart när du försvarar dig.

Wilson Bela Elite spelar från padelnätet

På nätet är Wilson Bela Elita fantastisk.

Alla volleys, inklusive «viper» och layup, spelas med en avväpnande naturlighet. Bladet är mycket kraftfullt och framför allt mycket exakt med utmärkt kontroll. Vikten är lätt, precis som Belasteguins tidigare Wilson-modell.

Med en bra grundteknik kan de som vill avsluta med en «por tres» eller returnera bollen till sin egen planhalva med en kraftfull smash göra det med en naturlighet som ibland är nästan avväpnande.

Slutomdöme: Är Wilson Bela Elite padelracket värt att köpa?

Det här är en ganska styv racket, även om gummit ger en mycket hög nivå av bollflykt. Detta hjälper till att mildra «spadens» fasthet genom att bredda den perfekta platsen, som fortfarande är liten med tanke på storleken och balansen.
Det är inte för alla, även om det finns blad som är svårare att hantera.

Känslan är utmärkt, kombinationen av gummi och platt är perfekt för dem som vill ha en torr och hård träff utan att överdriva det och som har en surfbräda i sina händer. Vibrationerna är också utmärkta och nästan obefintliga. Det är dock en mycket oförlåtande racket. Det krävs en bra teknik för att få ut det mesta av den.

Det är en racket för dem som föredrar ett attackerande och volleyande spel. Och till skillnad från andra välkända padelracketar kan den perfekt användas av amatörspelare.